St. Barth: Destinatia vedetelor

Cum am ajuns in destinatia secreta de vacanta a vedetelor? Unde era Tom Cruise cu avionul lui privat ? Unde sunt cele mai multe masini Mini Cooper pe km patrat? Unde il poti zari pe plaja pe Leonardo di Caprio? In St Barth, sau Saint Bartholomy...in Caraibe. O locatie chic, scumpa, foarte scumpa si foarte Parisian-like.

Un punctulet mic, mic pe harta, o insulita de aproximativ 21 km patrati, greu accesibila, doar cu avioane private de mici dimensiuni, ce aterizeaza periculos pe cea mai mica pista din lume. Sau in cazul vedetelor, direct pe terenul de golf din spatele casei de vacanta.

Ajunsa pentru aproape 10 zile in St Maarten, nu puteam rata sansa unica de a petrece o zi in insula celebritatilor, St Barth. St Maarten este de fapt singura insula de unde se poate face transfer pe apa, spre St Barth. In rest, accesul pe insula se face doar cu avioane private, de mici dimensiuni.

Citisem inainte cateva detalii despre St Barth ( sau St. Barths, St Barts, o insula exclusivista si de sansa unica de o vizita din St Maarten, dar si de transferul pe apa, de 30 de min, o calatorie nerecomandata persoanelor cardiace.

Inainte de imbarcarea pe vasul VOYAGER, semnul " mer agitee" mi-a atras atentia. Probabil e doar informativ. Ei bine, nu, nu  a fost informativ. Au fost cele mai lungi 30 de minute din viata mea, vasul nu plutea pe apa turcoaz, zbura la propriu de pe un val pe altul. Am fost luata in brate de un salvamar si dusa in zona mai sigura a vasului. Am supravietuit cu stil ( ca sa zic frumos) fata de colegii mei de calatorie, dar am ramas cu un regret: unde e Tom Cruise cand ai nevoie de un transfer privat spre St Barth?

ST Barth_002

Cred ca orice are pret pe lumea asta, iar calatoria spre St Barth a avut pretul ei. In vama, am cerut cu mandrie o stampila pe pasaport, in amintirea celei mai groaznice calatorii pe apa. ( si un remember sa nu mai incerc alta data, mai ales daca vad semnul "mer agitee")

ST Barth

ST Barth_001

St Barth_008

St Barth_004

Intrarea in St Barth este strajuita de cele mai scumpe vase de croaziera, dotate cu elicoptere si probabil cu vedete "sub acoperire".

Insulita a fost descoperita in 1495, chiar de Christofor Columb, in a doua sa calatorie spre Indiile de Vest si poarta numele fratelui acestuia, Bartholomy. Insula a fost revendicata pe rand de Spania, de Franta pentru o lunga perioada, apoi de Suedia, iar din 1878 din nou de  Franta pana in prezent. In 1957, milionarul David Rockefeller a cumparat o proprietate pe insula si a dat trendul celebritatilor care s-au mutat pe rand in St Barth pentru a se bucura de exotism si intimitate. Aici, se spune, sunt cele mai multe celebritati pe metru patrat si nu se stie niciodata pe cine poti zari in spatele ochelarilor de soare.

Capitala insulei este Gustavia, un orasel mic, chic, plin de magazine de lux. Sunt doar       10 000 de locuitori, dar 13 000 de masini, cele mai cool si puternice, ca sa poata strabate rapid stradutele inguste si abrupte. Ati putea spune, privind pozele din St Barth- ca as avea o pasiune (sic) pentru masinile Mini Cooper. Departe  de mine, gandul de a fotografia toate masinile Mini din St Barth. Pur si simplu, era plin la orice colt de masini Mini, cele mai multe si mai colorate, pe care le-am vazut vreodata. Cred ca in St Barth se poata nu doar celebritatile, ci si masinile Mini:)

St Barth_009

ST Barth_010

Oraselul Gustavia este o adevarata briza in cel mai chic stil French, cu stradute pitoresti, inguste, pietruite, cu casute din lemn colorate, pline de flori, cu magazine de lux si turisti cosmopoliti ce isi servesc cafeaua la umbra palmierilor. Stradutele sunt un catwalk live pentru iubitorii de fashion de lux.

St Barth_007

ST Barth_005

 

Rochie Cheris.ro / sandals Michael Kors

Exista cam 20 de plaje, insa cele mai cunoscute sunt Saint Jean, Shell beach si Grand Saline ( unde paparazii l-au surprins gol pe John F kennedy JR, sau la fel de Brad Pitt pe terasa casei sale, in 1995, cand era in vacanta in St Barth cu Gwyneth Paltrow).

Daca visati la o  escapada exotica, dar mai ales scumpa in St Barth, trebuie sa alegeti hotelul Eden Rock , hotelul Guanahani  sau mai nou cea mai cool destinatie de Revelion a vedetelor Le Tony.

Nu m-am intalnit nici cu Di Caprio, cum speram nu am zarit-o nici pe Beyonce, insa m-am bucurat de multe zambete si am fost impresionata sa vad masinile oprind pentru a ma lasa sa pozez in mijlocul stradutelor colorate.

In insula vedetelor, in lipsa vedetelor, am ales sa fiu eu ...vedeta pentru o zi, in St. Barth 🙂

 

Jessica+Alba+St+Barths+Bikini+Celebrities+JxBXEpsX1fml

No Comments Yet.

Leave a comment