Vacanta in Republica Dominicana

I'm no stranger in the Caribbeans, fara falsa modestie.  Dupa Bahamas, Haiti, St Maartens, Mexic, St Barths, chiar credeti ca sunt usor de impresionat? Si totusi, Republica Dominicana mi-a mers la suflet.

Aici, pe nisipul acesta alb stralucitor, umbrit de palmieri inalti, au coborat primii europeni acum mai bine de 500 de ani. Nu au descoperit doar Lumea Noua, ci Paradisul pe pamant.

In travel ca si in moda, sunt tendinte si tendinte. Vin si pleaca. Insa plajele albe, imaculate, apa cristalina, turcoaz, un sezlong la umbra unui palmier si un cocktail colorat cu umbreluta vor fi vesnic la moda. Iar pentru mine, exista un singur loc ce le are pe toate: Caraibe.

Dupa cel putin 6-7 zboruri in zona, ma declar cucerita de Marea Caraibelor, a carei culoare transparenta,  m-a cucerit insula, dupa insula.

In Republica Dominicana am mers cu inima deschisa si dornica de briza exotica a palmierilor inalti ce scruteaza cerul imaculat.

Insula m-a cucerit pe loc, de la primele imagini de pe hubloul avionului. Apoi cand am coborat, aerul fierbinte, aromat pe alocuri m-a cuprins ca intr-o imbratisare de bun venit.

Daca nu ati mers pana acum in Caraibe, va recomand din suflet Republica Dominicana. Noi am ales Punta Cana, practic cea mai turistica zona, dar de o frumusete rara, cu plaje mari, infinite de un alb-roze absolut cuceritor, marginite de palmieri inalti. Imagini rupte parca din vederi postale.

Plajele sunt super ingrijite, iar umbrelutele din paie dau un aer cu totul special locului. Te poti bucura in voie de paturi amplasate direct pe plaja, in umbra si intimitatea unor draperii racoroase.

 

Apropos de peisaj, gandul m-a dus zilele acestea inevitabil la Christofor Columb. Caci, Republica Dominicana este ceea ce noi numim " lumea noua", primul pamant descoperit in 1492.

Ce trebuie sa fi simtit,  dupa ani in sir de navigat, de cautari peste mari si oceane, de dezamagiri, de incercari, sa ajunga  pe tarmul aceasta rupt parca din paradis?

Aici, pe nisipul acesta alb stralucitor, umbrit de palmieri inalti, au coborat primii europeni acum mai bine de 500 de ani. Nu au descoperit doar Lumea Noua, ci Paradisul pe pamant.

Ce a urmat se stie: colonistii spanioli au venit cu bune si rele, ca peste tot. Insula -este cea mai mare din Arhipelagul Antilelor Mari a fost botezata " La Espanionala" si se invecineaza la est cu Haiti. Capitala este Santo Domingo, primul oras colonial spaniol, aflat in prezent in patrimoniul Unesco.

Pentru turisti, atmosfera este exotica din toate punctele de vedere, peisaj, cultura, arome,   ca sa nu mai vorbim de ritmurile nebune de merengue, care strabat din toate colturile.

Exista mai multe zone de plaja : Bavaro,Uvero Alto, Macao, El Cortecito si evident cea mai cunoscuta zona :Punta Cana cu vedere spre Oceanul Atlantic si Marea Caraibelor.

In Republica Dominicana, toata lumea danseaza, toata lumea canta. Este modul lor de viata, iar pentru europenii obositi si stresati, este ca o gura de aer, diferit, inmiremat de rom si tequila, de papaya si mango, usor sarat de briza marii, dar absolut cuceritor prin exotismul suprem.

La o diferenta de 7 -8 ore fata de Europa, avioanele sosesc unul dupa altul, pline de turisti dornici de distractie, de familii, de copii. Asa cum va spuneam in alta postare, exista peste 50 de resorturi, family oriented, sau "couples only", mai toate cu regim all inclusive.

 

In iulie, este destul de cald si umed, desi temperaturile nu depasesc 29 de grade;  este sezonul lor ploios, ce dureaza din mai in noiembrie. Dar si cel mai plin sezon. Am fost surprinsa totusi sa vad cat de putin turisti, au o rutina a "soarelui" si inteleg cat de periculoasa este expunerea in orele de varf. Asa cum v-am spus, insula este intr-o petrecere continua, iar resorturile au programe speciale pentru intretinerea turistilor care nu parasesc toata ziua piscina sau plaja.

I take summer seriously:)

Am prins pentru prima data, o ploaie tropicala: 5 minute in Paradis, va jur! Oamenii dansau in piscine si pe plaja sub ropotul picaturilor zburand parca pe muzica Dj-ului. A fost o experienta fantastica, asa ca imi doream zilnic sa mai ploua 5 minute pentru acel spectacol unic.

 

 

Pentru sceptici, nu evitati conceptul de all inclusiv, in Punta Cana, acesta cred ca se refera si la partea de distractie. Nu am vazut nicaieri in lume, asa petreceri si distractie intr-un hotel/ resort.

Cu alte cuvinte, argumente ce pot cuceri orice turist mofturos: vrei sa te bucuri de o carte la umbra palmierilor, privind printre gene apa cristalina ce isi schimba culorarea de la o ora la alta? Vrei sa bei toata ziua cocktailuri colorate la barul din piscina? sau sa dansezi merenghe in valuri de spuma?

In primele zile, inevitabil afectati de diferenta de fus orar, plajele de umplu usor, usor de la primele ore ale diminetii, in asteptarea rasaritului spectaculos.

Nu sunt o persoana matinala, nici afectata vreodata de diferenta de fus orar , insa nu pot spune acelasi lucru despre cel mai mic "globe trotter " al familiei.

Asadar "no longer" a sunset person. Purtati de o manuta curioasa, am ajuns pentru prima data in viata pe plaja la 4 dimineata, la 5 dimineata si am asteptat, si asteptat , si asteptat...soarele care rasare abia la 06.00.

Iar de acum, rasaritul meu va arata intotdeauna la fel, in orice colt de lume:)

Enjoy:)

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment