Venetia- un city break romantic

Am ezitat mult timp sa merg la Venetia, nu stiu sincer de ce anume. Insa cand am ajuns acolo, m-am indragostit si pot spune ca e unul din orasele mele preferate.

Sansa a facut sa ma reintorc in mai putin de 6 luni, in acelasi anJ

Povestile despre republica Venetiana, despre stilul de viata somptuos al dogilor, despre frumoasele curtezane, despre podul pe care condamnatii isi luau la revedere de la iubitele lor, despre Casanova, toate au supravietuit pana in secolul XXI.

Unicitate tine insa de faptul ca toate aceste povesti, par parca incremenite in timp, in fiecare cladire, in fiecare canal, netulburate de trecerea timpului.

Orasul –stat, ridicat in intregime pe apa, este astazi patrimoniul Unesco.

Protectorul orasului este Sf. Marcu, de aici si denumirea pietei centrale. Fiidnca venetienii si-au dorit propriul lor protector, trupul Sf Marcu a fost furat din Alexandria si adus la Venetia si ascuns. In anul 1094, acesta a fost gasit, iar acum odihneste sub altarul principal al bazilicii Sf Marcu.

Piata San Marco, este de altfel strajuita cei doi protector ai sai, Sf Teordor, in perioada Imperiului Bizantin si Leu inaripat, simbolul Sf Marcu.

Daca nu ati ajuns inca in Venetia, nu ezitati, e un oras superb. Treceti pe lista de must see: Piata San Marco, Bazilica, Palatul Dogilor, o plimbare pe Grande Canale.

Colectia Peggy Guggenheim este pe lista mea favorita. Asa am descoperit povestea excentricei milionare americane, o protectoare a artei.

Si daca nu e prea mult, savurati un prosecco la Harry’s bar, in amintirea lui Hemingway.

2 Responses

  1. High quality of information. In the beginning, I believed your post was too much time, but it really needed the length.
    • admin
      :) I appreciate it! thanks

Leave a comment