St Maarten: Princess Juliana waiting for her King, KLM

Pentru pasionatii din lumea intreaga, St Maarten este locul unei povesti de dragoste fara sfarsit. Zi de zi, la ora 12.17, aeroportul Princess Juliana se pregateste pentru sosirea regelui, cel mai iubit avion, imbracat in haine regale, maiestuos, stralucind in lumina soarelui, in toata splendoarea: marele KLM, Boeing 747.

O poveste de dragoste, ca o mare sarbatoare, aplaudata de zeci sau mii de turisti veniti din toate colturile lumii sa vada acest spectacol uluitor, pe plaja din Maho. Locul este unic in lume, singurul unde poti vedea un avion de pasageri, aterizand atat de aproape. Oamenii stau in apa, sau pe plaja, numarand secundele pana la aterizarea avionului, ce se zareste ca un punct luminos la orizont. Si se apropie, se apropie si este din ce in ce mai mare, foarte mare, mai zgomotos, peste 450 de tone in zbor, direct deasupra capului, peste plaja impanzita de oameni in extaz. Sentimentul este unic. E greu de descris in cuvinte. Am urmarit de multe ori filmulete pe youtube, cu aceste aterizari unice deasupra Maho Beach , insa senzatia fizica este una unica, o adrenalina ce iti pulseaza in vene, o bucurie impartasita cu toti cei prezenti pe plaja.

12.17 KLM arriving at Princess Juliana, Maho beach, St Maarten

12.17 KLM arriving at Princess Juliana, Maho beach, St Maarten

Princess Juliana waiting for her King, #KLM

Princess Juliana waiting for her King, #KLM

Mi-am petrecut zile intregi, in St. Maarten asteptand, minut cu minut sosirea avionelor, sosirea marelui KLM, la 12.17, sosirea marelui Airbus de la Airfrance la 14.30, dar si a curselor pline de americani, Delta, American Airlines, sau a avionelor mai mici ce fac legatura intre insulele din Caraibe. Cele mai spectaculoase sunt KLM si AirFrance, fiind cele mai mari doua avioane ce sosesc pe Princess Juliana. M-am trezit tipand in extaz la fiecare aterizare KLM sau AirFrance, momentul in care avionul trece exact deasupra ta, este de nedescris. Senzatia de frica si bucurie este simultana, unica, paradisiaca.

Am facut cu mana fiecarul avion ce ateriza, si am fost surprinsa sa vad pilotii facand la randul lor cu mana oamenilor de pe plaja. E probabil cel mai frumos moment nu doar pentru cei ce asteapta, ci si pentru piloti. Ei sunt vedetele pe care le aplaudam de fapt, pentru indemanarea de a ateriza pe cea mai pericoasa pista din lume, reusind cele mai spectaculoase aterizari cross wind.

La barul de pe Maho beach din St. Maarten, celebru in toata lumea deja, Sunset Beach bar, pe o placa de surf, este prezentat meniul zilei, format din orarul de aterizare al avioanelor. Iti alegi cu grija locul pe plaja ( functie de gradul de curaj din dotare :)) si astepti... si astepti. Iar rabdarea iti e rasplatita cu un spectacol unic in lume. Este locul spotterilor din intreaga lume, cel mai cool loc pentru selfie, insa indemanarea trebuie sa fie maxima pentru a surprinde instantaneul perfect.

Today's Menu at Sunset Bar beach:) Maho Beach, St Maarten

Today's Menu at Sunset Bar beach:) Maho Beach, St Maarten

The coolest place to be, for worldwide spotters!   Now, that's the best selfie ever:)

The coolest place to be, for worldwide spotters! Now, that's the best selfie ever:)

As real as it gets:) Maho Beach, St maarten

As real as it gets:) Maho Beach, St Maarten

St Maarten/ St Martin Air France landing at Maho Beach

St Maarten/ St Martin Air France landing at Maho Beach

Airbus 340 landing at Maho Beach, St Maarten/ St Martin

Airbus 340 landing at Maho Beach, St Maarten/ St Martin

You can almost touch it:)

You can almost touch it:)

When the planes take off, the jet blast is huge, strong and dangerous! , Maho Beach, St Maarten/ St Martin

When the planes take off, the jet blast is huge, strong and dangerous! , Maho Beach, St Maarten/ St Martin

Dar asta nu e tot. Pe cat de extatic este spectacolul aterizarii, pe atat de periculos este momentul decolarii. Jet-blastul la decolare este proportional cu marimea avionulul, este puternic si foarte periculos. Insa nu pentru oamenii pasionati veniti special pentru aceasta senzatie unica: se tin de gardul de sarma, stau pe plaja bine acorati, in picioare, in genunchi, cu ochelari de protectie, cu masca de snorkeling de protectie.

Cand marele Boeing 747, sau Airbus A340 tureaza motoarele la plecare, Maho beach pare cuprins de furia unei furtuni uriase de nisip. Totul zboara, prosoape, creme de protectie, palarii, copii, oameni, doar cei puternici reusesc sa stea in picioare. Nu am cuvinte.

Eu am ingenunchiat de fiecare data, si nu pentru ca nu aveam suficienta putere, ci pentru ca spectacolul in sine, te tine in genunchi.

Nu e doar o calatorie, nu e doar o experienta, e o nesfarsita poveste de dragoste intre cer si pamant, in tehnologie si umanitate, intre eternitate si efemeritate., in fata careia...da, ingenunchez!

KLM preparing to take off, after waving to the spotters

KLM preparing to take off, after waving to the spotters

Always NO 1 ! #KLM  @ Princess Juliana, St Maarten/ St Martin

Always NO 1 ! #KLM @ Princess Juliana, St Maarten/ St Martin

No Comments Yet.

Leave a comment