Ghid de week-end la Milano

Cand zici Milano, zici Prada si Leonardo da Vinci, desi, trebuie sa recunoastem alaturarea e aproape un sacrilegiu. Descopera Milano si alege locurile favorite pe care le poti vizita chiar si intr-un weekend.

           1. Domul din Milano

Catedrala in stil gothic este a treia cea mai mare din Europa (dupa Sf .Petru si Catedrala din Sevillia). Este punctul zero al orasului, de unde pornesc toate strazile. Constructia a inceput in 1386 si s-a intins pe parcursul a 500 de ani, iar rezultatul este uimitor: peste 3,500 de statui, 135 de turle, o broderie in marmura alba. Nu plecati din Milano, fara a urca pe acoperisul catedralei, privelistea face cat o mie de …trepte.

Domul din Milano

Domul din Milano

2. “Cina cea de Taina” a lui Leonardo Da Vinci

Poate una dintre cele mai cunoscute picturi din istoria artei, “Cina cea de Taina” poate fi admirata in biserica Santa Maria delle Grazie din Milano. Atentie, biletul trebuie rezervat online cu multe zile inainte, lista de asteptare este foarte mare.

cina-cea-de-taina

3. Via Montenapoleone ( via della Spiga, Via Senato, via sant’ Andrea)

“Cine a spus ca banii nu aduc fericirea, nu stia unde sa faca shopping” glumea vedeta Bo Derek. Cand vine vorba de moda, toate drumurile duc la Milano. Nu intamplator Milano este capitala internationala a Modei. Bulevardul Via Montenapoleone adaposteste cele mai mari nume ale modei de la Versace la Gucci, Ferragomo la Valentino. Week-endul la Milano se poate transforma rapid in shopping la Milano, asadar aviz fashionistelor 🙂

Via Montenapoleone

Via Montenapoleone

Shopping, not alone :)

Shopping, not alone 🙂

  1. La Scala

Teatrul Scala este cel mai cunoscut teatru de opera din lume. Fie ca sunteti sau nu fani, e imposibil sa nu fi auzit de celebrele concerte de la Scala din Milano.

Milano-La Scala

Milano-La Scala

 

  1. Galeria Vittorio Emanuelle II

Simplu “ Galeria” este poate cel mai cunoscut loc din Milano, o uriasa strada acoperita ce leaga Piata Domului de Piata Scala. A fost construita pentru a aniversa unirea Italiei si inaugurata in 1865 de regele Victor Emanuelle II. Cupola atinge 47 m inaltime. Galeria are forma de cruce latina, iar cele 4 arcade laterale sunt decorate cu mozaicuri reprezentand Europa, Asia, Africa si America…. E chiar interesant sa le identificati:)

Milano-Galeria

Milano-Galeria

6. Tramvaiul

Tramvaiul este nu doar simbolul orasului San Francisco ci si al orasului Milano. Fabricate in 1928, vagoanele de epoca strabat necontenit strazile orasului, ca niste masini ale timpului.

un simbol in miscare de la 1928: tramvaiul

un simbol in miscare de la 1928: tramvaiul

 

  1. Hotel Principe di Savoia

La umbra Domului se poate dormi regeste, in cladiri de epoca sau moderne. Fiindca recomand de fiecare data un hotel istoric , pentru Milano am ales Principe di Savoia. Cei pasionati de muzica clasica nu trebuie sa rateze hotelul istoric Grand Hotel et de Milan, locul unde s-a stins din viata Giuseppe Verdi. Pentru un week-end la Milano, puteti alege de asemena si un hotel boutique, situat in zona centrala, la cativa pasi de toate obiectivele turistice si zonele de shopping.

Hotel Principe di Savoia

Hotel Principe di Savoia

 

  1. 10 Corso Como

Deschisa in 1990 pe locul unei fabrici, Corso Como 10 este o oaza high class in mijlocul orasului, o combinatie de buticuri, librarii si o cafenea ascunsa intr-o superba gradina interioara.

10 Corso Como, Milan

10 Corso Como, Milan

 

  1. Prada

Numele orasului Milano se leaga de Prada si numele celebrei case de moda ramane invariabil legat de Milano, unde in 1931 a fost deschis primul butic. Azi, fashionistele din lumea intreaga merg la Milano pentru o experienta Prada autentica.

Prada, copyright dezeen.com

Prada, copyright dezeen.com

 

  1. Daca timpul va permite, alegeti o excursie de o zi catre zona Cinque Terre. 
Cinque Terre

Cinque Terre

No Comments Yet.

Leave a comment