New York : Wish Big

Cred ca New York-ul este una dintre cele mai frumoase destinatii in perioada Sarbatorilor de iarna. E groaznic de frig, ce-i drept, insa magia orasului pare la propriu rupta din filme. Fara sa vrei, simti ca retraiesti pe rand magia din filmele "Miracol pe strada 34", "Home Alone", "Sex and the City" sau "Gossip Girl". Prima mea intalnire cu New York-ul a fost una...polara. Foarte frig, Statele Unite era deja de cateva zile sub cod rosu, temperaturi foarte scazute, ceea ce au nimit in stilul caracterisitc "the polar vortex".

Prima intalnire cu celebrele taxiuri, la sosirea pe aeroportul FK

Prima intalnire cu celebrele taxiuri, la sosirea pe aeroportul FK

Ati auzit deja, celebrul aeroport JFK, nu e impresionant, e construit intr-un stil simplu American, deloc pe masura orasului ce il deserveste. Drumul insa de la aeroport spre Manhattan in lumina apusului a fost o mini calatorie in sine: New York-ul este maret, o metropola cosmopolita, un oras pentru pentru toate natiile pamantului, ce l-au ajutat sa devina ceea ce este astazi.

Vedere din Empire State Building, NY

Vedere din Empire State Building, NY

New York -ul in decembrie are o magie unica: luminile de Craciun, oamenii  alegand in toate partile cu pungi de cadouri, copii pe patinoar in Central Park sau la Rockefeller Center, cupluri de indragostiti plimbandu-se cu caleasca exact ca in Sex and the City, cafenele Starbacks pline pana la refuz, ore in sir de cumparaturi prin Macy's, barbati analizand  cutiutele magice "albastre"de la Tiffany's, turisti, mii de turisti, de fapt milioane veniti din toate colturile lumi, pentru acel moment unic de la miezul noptii, in noaptea de Revelion, cand ochii intregii planete sunt spre Times Square.

Rockefeller Centre, NY

Rockefeller Centre, NY

2-rockefeller-center-petercruise-flickr_650 Si pentru ca vorbim de magia Sarbatorilor, mi-a placut la nebunia campania Macy's : Believe, prin care copiii sunt incurajati sa ii scrie lui Mos Craciun. Pentru fiecare scrisoare, Macy's doneaza 1$ in scopuri umanitare. S-au strans astfel peste 8.7 milioane $, in ultimii 7 ani. Spiritul Craciunului este fara indoiala unul magic:) nu mai am nici o indoiala. TREBUIE doar sa CREZI/BELIEVE. Sarbatori Fericite ! IMG_0803

No Comments Yet.

Leave a comment