Los Angeles: flash-uri din filme

Am asociat dintotdeauna orasul Los Angeles cu filmele si viata vedetelor de la Hollywood, cu Beverly Hills, Melrose Place, Baywatch, Sunset Beach  si toate sitcomurile ce m-au facut sa visez in anii adolescentei.

Am descoperit cu surprindere Los Angeles-ul, ca un urias platou de filmare, pe care il cunosteam atat de bine. Nu e o himera, totul e real, pontonul din Sunset Beach, casele cochete cu gazonul perfect intretinut din Beverly Hills, Mustangurile decapotabile, autostrazile suspendate, salvamarii cu pantaloni rosii din Baywatch, magazinele scumpe de pe Rodeo Drive, casele vedetelor din Malibu.

Los Angeles este cel mai mare oras din Statele Unite, dupa New York, cu o clima de invidiat, perfecta de plaja  364 de zile pe an.  Los Angeles este de fapt centrul unei uriase zone metropolitane, ce se intinde pe o suprafata uriasa de peste 12,562 km². Cuprinde peste 100 de cartiere, unele mai faimoase decat altele. Distantele sunt uriase, iar sistemul de autostrazi e un spectacol in sine.

Asadar daca vizitati Los Angeles, alegeti cu grija zona in care veti sta si luati in calcul distantele si traficul.

Am spus-o de multe ori, cred ca experientele turistice sunt foarte personale si fiecare dintre noi, descopera in acelasi loc sau oras experiente total diferite.

Eu am intrat rapid in pielea unui personaj de film cand am pasit pe LAX, la bordul avionului meu preferat :)Airbus A380. Mi-am pus ochelarii de soare ( nu anti-paparazii), am inchiriat un Mustang decapotabil si am lasat vantul de Hollywood sa imi strice parul.

Am descoperit cu placere Cetatea Filmului si am savurat amuzata, toate povestile siropoase despre casele vedetelor, despre Johnny Depp, despre Brad Pitt, casa lui Ironman de pe deal, plus toate locatiile ce au aparut de-a lungul timpului in zeci de filme. Am luat celebrul Bus Tour, e un obicei pe care il am in toate calatoriile.  Cand sunt foarte obosita, aleg de fiecare data un traseu  pe care merg cu autobuzul plin de turisti si ma bucur de "toate trucurile de marketing turistic", iar daca au si ghid cu atat mai amuzant e spectacolul.

Mi-a fost ingrozitor de rau, din cauza jetlag-ului dar nu se vede in poze, nu? Am jucat un rol demn de Oscar, in fusta mea statement cu imprimeu de reviste Voque:).

Walk of Fame, Los Angeles

Walk of Fame, Los Angeles

Celebrities footprints:)

Celebrities footprints:)

In a movie scene: do you recognize the hotel from Pretty Woman?

In a movie scene: do you recognize the hotel from Pretty Woman?

 

Ce puteti vizita in Los Angeles?  Depinde ne numarul de zile, lista e lunga: Santa Monica,Hollywood Bulevard, Holywood Sign si zona Hollywood, Rodeo Drive, Beverly Hills, Melrose Place, Malibu, Calabasas, Long Beach, Zuma Beach, plus celebrele parcuri tematice, uriase platouri de filmare de la Universal, Paramont, Warner Brothers, etc. Si asta fara sa enumeram muzeele, restaurantele, sau Disneyland.

Dar Los Angeles, inseamna in primul rand filme, asa ca am ales sa ma bucur doar de cateva locatii pe care le-am savurat pe indelete, de la terasele restaurantelor sau din Mustangul decapotabil.

Am pozat cu placere in fata semnului urias de la Hollywood, am descoperit cu interes celebrul Chinese Theatre, Walk of Fame, strada plina de stelele vedetelor mele favorite, Jack Nickholson sau Merryl Streep, m-am plimbat la pas pe celebrul Hollywood Bulevard.

Hollywood Hills, LA

Hollywood Hills, LA

Am admirat salvamarii din Santa Monica, perfecti, exact ca in filme. Nu mi-a placut plaja, trebuie sa recunosc, nu e stilul meu. Insa m-am bucurat din plin de fiecare apus pe pontonurile celebre.

Mi-a placut Beverly Hills cu " the perfect manicured lawns" ( super expresia:). Arata exact ca in filme ( nu stiu de ce ma tot mir), casele aranjate cu stil, aleile lungi,umbrite de palmieri inalti. Am avut senzatia pura ca m-am intors in timp si am pasit intr-un episod din celebrul serial Beverly Hills, si ca Brandon sau Kelly vor aparea ca prin minune din spatele unei case imprejmuite de flori colorate.

Beverly Hills, LA

Beverly Hills, LA

Beverly Hills houses

Beverly Hills houses

 

Rodeo Drive e un alt spectacol, rupt evident din alt film, "Pretty Woman" . Bulevardul e plin de magazine de lux, Chanel, Gucci, Dolce&Gabbana, sau Tiffany's.

Los Angeles a fost pentru mine o succesiune de scene din filme, am pasit pe rand din Baywatch, in Beverly Hills, inapoi in Melrose Place, Pretty Woman, IronMan, sau Californication 🙂

Rodeo Drive

Rodeo Drive

Hollywood-sign

No Comments Yet.

Leave a comment