NEW YORK : revelion in Times Square

Care e cea mai cautata destinatie pentru Revelion? Rio, Goa, Sydney, Berlin, Koh Pha Nga, Amsterdam, Las Vegas or New York? Conform celor de la CNN, toate aceste destinatii sunt in topul turistilor din intreaga lume.

Trebuie sa fiu sincera, nu imi place Revelionul in mod special. Il asociez cu trecerea timpului, iar eu si timpul, sa zicem ca  nu suntem in relatii prea bune.  In plus, de Revelion e vesnic frig, Sau mai bine zis, e cald si soare in alta parte a lumii:)

Insa ca orice travel addict, mi-am dorit sa stiu cum e atmosfera de Revelion in Paris, in Times Square la New York sau pe o partie de ski. Cam la aceste variante se rezuma momentan experientele mele  de Revelion.

Asa ca va pot povesti cateva lucruri despre destinatia de Revelion  NO 1. New York- Times Square. Inca mai puteti prinde o super oferta AICI.

NY_0012

Times Square 2014 , New York

 

Revelionul in Times Square e de departe NO 1 in toate topurile.  Nu e ceva original, insa e locul unde se aduna an de an, peste un milion de oameni din toate colturile lumii, sa vada celebra bila coborand la miezul noptii, un eveniment ce  are loc in fiecare an incepand din 1906. La concertele organizate pana la miezul noptii, ai sansa sa iti vezi live vedeta favorita, fie ca e vorba de Miley Cyrus sau Lady Gaga. Singura regula : sa fii pregatit de petrecere inca de dimineata, pe la pranz deja multimea inunda strazile din jurul Times Square.

Zona e super securizata, in dupa amiaza zilei de 31 decembrie sunt inchise toate strazile de la 42th- la 52 th.  Multimea este ghidata spre zona delimitata de baricate, pazite de politisti, zone din care nu mai ai voie sa pleci decat dupa miezul noptii. Atentie,  este interzis orice rucsac, geanta. Orice obiect este scanat si politistii decid daca ai voie sau nu. Sunt mii de politisti din metru in metru.  E normal, dupa 9/11, nimic nu mai e la fel. O multime de peste un milion de oameni e un motiv de ingrijorare si teama, iar administratia New York-ului stie asta.

Trebuie sa recunosc, ca am fost surprinsa de duritatea si strictetea masurilor de securitate, insa in acelasi timp le-am inteles necesitatea si apreciat vigilenta. Zeci de elicoptere, fie apartinand televiziunilor, fie politiei pazesc necontenit zona. La 12 noaptea, coborarea bilei si focul de artificii din Times Square- este cel mai urmarit eveniment al planetei.

Sentimentul ca esti parte a unui eveniment unic, te copleseste fara sa vrei. Sunt peste un million de oameni. E ingrozitor de frig, dar euphoria este maxima. La miezul noptii, toti devenim prieteni, toata lumea se imbratiseaza, toata lumea se felicita, fara sa se cunoasca,  din Japonia, Australia, Franta, Romania sau Belarus. Politistii se relaxeaza si vin sa te salute si sa iti ureze un an nou cat mai bun. Sunt fericiti.

New Year's Eve in Times Square, 2014, New York

New Year's Eve in Times Square, 2014, New York

Da, am fost in mijlocul  acestei multimi pe  31 decembrie 2013.  A fost ingrozitor de frig, celebrul  vortex polar  tocmai lovea NY-ul. Nu imi simteam mainile, degetele sau picioarele, insa luam parte la cea mai hip petrecere din lume, gazduita de celebrul  Ryan Seacrest .

PS : Bila, trebuie sa recunosc, mi-o imaginasem mult mai mare:)

Va recomand inainte filmul : New Year's Eve, macar de dragul lui Jon Bon JOVI:)

 

No Comments Yet.

Leave a comment