Dubai- From the Earth to the Sky

Ador soarele, caldura toropitoare si desertul.

40 de grade, rochii lungi vaporoase, genti Prada si YSL, taxiuri luxoase, seici imbracati in alb, femei misterioase ascunse sub falduri de matase prin care se intrevad sandale Louboutin din ultima colectie, constructii ireal de inalte, acesta este Dubaiul pe care l-am descoperit cu uimire.

E foarte adevarat, fiecare turist, vede altceva in fiecare loc pe care il viziteaza.

Pentru mine, acest oras-stat este fascinant. Un simbol al secolului XXI, al puterii omului.

Imi amintesc cand am primit in 2006, stirea pe agentie privind terminarea constructiei Palm Jumeirah. M-am uitat indelung la imaginile ce nu pareau reale. O insula artificiala construita direct in apele Golfului? Ani de zile am urmarit documentare pe Discovery in care specialistii explicau tehnicile de constructie folosite. Tot mi se pare incredibil, sa fie adevarat? Cat erau de mari? Cat erau de stabile? Cum sa construiesti in apa?

Dupa ani de zile, am aterizat in Dubai, in jur de 2 noaptea, erau 38 de grade. Un taxi BMW seria 5, nou nout ne astepta la aeroport. E o gluma? Soferul ne-a lamurit: suntem in Dubai, era transferul inclus, da, ce-i drept de lux. Cele 16 grade din masina, m-au inghetat, insa ochii erau plini de uimire.

Dubaiul era altfel decat in imaginasem. Toate pozele, toate documentarele nu ma pregatisera pentru asa un impact. Totul era urias. Cladirile licareau in miez de noapte, in mii de culori. Inalte, ingrozitor de inalte. Am coborat din masina, slava domnului, tot 38 de grade, ma puteam incalzi. Am privit in sus, printre hotelurile mamut de langa Marina. Era totul real. Da, toate aceste constructii chiar existau, ireal de inalte.

Mi-a dat seama de-a lungul timpului, ce impresionata am fost. Compar de atunci orice cladire inalta din lume, cu Dubaiul. Doar Shanghai-ul avea sa imi depaseasca nivelul de ...inaltime. Dar inca nu am vazut Malaezia, nu?

Privind cladirile din Dubai am avut singur gand: toate acestea erau construite de om. Cum s-a ajuns atat de departe? Ce imbinare uluitoare de tehnica, inovatie si perseverenta! Zona noua a orasului, s-a ridicat in mai putin de 10 ani, inainte era doar un mare desert. Inca mai este in jur.

Palm Jumeira, insula artificiala fost gata in 5 ani. Nu m-am putut intreba rhetoric: ce e gata in Romania in 5 ani? Nimic L

In Dubai inca se construiste, de la etajul 17 al hotelului nostru, vedeam inca zone libere aflate inca in lucru. Probabil acum sunt gata.

Am ales un hotel, situat in apropiere de Dubai Marina, Habtoor Grand Resort &Spa, format din doua turnuri uriase, 446 de camere, plaja privata, piscine, Jacuzzi, infinity pool .

De la balcon, privelistea spune povestea orasului- vis, la orizont, prin aerul cald al noptii, vedeam clar linia binecunoscuta a hotelului Atlantis, construit pe insula artificiala Palm Jumeirah, in lateral, silueta alba a hotelului de 7 stele, Burj Al Arab si ...mai departe ca o stea licarind in noapte, varful celei mai inalte cladiri din lume: Burj Khalifa.

M-am indragostit de Dubai, nisipul alb, apa fierbinte a Gofului in mijlocul lunii iulie, Mallurile luxoase in care admiram sotiile de arabi iesite la cumparaturi.

Imbinarea de elemente traditionale, arabe, mirosuri, haine, accesorii, cu luxul modern este un spectacol. Nu puteam zari decat machiajul perfect al femeilor, acoperite de rochii negre de matase, gentile Balenciaga, LV, Prada. Sandalele Jimmy Choo sclipeau misterios printre valurile de materiale. O lume intreaga, foarte fashion se desfasura in fata mea...un fel de Sex and The City, cat se poate de real.

Mi-a placut la fel de mult extravaganta statiune, Madinat Jumeirah, unde spiritul vechii Arabii m-a cucerit: gradini, case, canale navigabile, baruri, restaurant si un souk. M-am indragostit pe loc de un colier, pe care il ador.

Am ajuns evident si pe Palm, la specialul Atlantis, am innotat cu delfinul Center si am facut plaja pe insula artificiala construita de om, unde au amplasat chiar si un StarbucksJ

Cat despre Burj Khalifa? Cuvintele sunt de prisos. Zburati pana in Dubai, macar pentru aceasta minune a lumii moderne inalta de 828 de metri.

Liftul rapid te inalta cat ai clipi “From the earth to the SKY”.

DSC_0679

DSC_0676DSC_0760 - Copy

Dolphin Kiss

No Comments Yet.

Leave a comment