Bahamas- un paradis exotic

Bahamas este clar una dintre destinatiile exotice cele mai cunoscute, un paradis exotic cu ape turcoaz si plaje albe stralucitoare. Sincer, cred ca exotismul locatiei tine mai mult de locatie, de distanta apreciabila pe care cel putin noi europenii trebuie sa o parcurgem.

Pentru americani, de exemplu, Bahamas este o destinatie usor accesibila, la doar o ora distanta cu avionul ( Miami-Nassau). Mai mult chiar, americanii sunt indragostiti de croaziere, care ii poarta cu usurinta in orice destinatie exotica ( Bahamas, Haiti, Mexico) . Electricianul care mi-a reglat aerul conditionat la hotel, facuse nu mai putin de 7 croaziere.

Nu am sa fiu insa carcotasa, da, Bahamas este o destinatie exotica si nu doar prin distanta: arhipelagul este uluitor, orice insulita veti alege, culoarea turcoaz a apei pare editata in cea mai noua versiune de Photoshop. Aerul colonial al orasului Nassau, te transporta de la sosire intr-o alta lume.

Am sosit in Nassau, nu cu avionul, ci la bordul unui urias vas de croaziera: Majesty of The Seas. Alegeti Royal Carribean pentru orice destinatie, nu veti regreta.

Majesty of the Seas

 

Bahamas a fost descoperit de Christofor Columb in 1492 si a fost mult timp colonie britanica. Arhipelagul are aproximativ 3000 de insulite.

Marea atractie a fost pentru mine, Paradise Island, unde se afla celebrul hotel Atlantis. Dupa cum stiti, exista doar doua hoteluri Atlantis in lume (cel putin pana acum 2014), unul in Dubai si unul in Bahamas.

Daca ati vazut filmul After the Sunset ( 2004) cu Salma Hayek si Pierce Brosnan, cu  siguranta v-a ramas in minte locatia: Atlantis- Bahamas.

Daca va pregatiti de o luna de miere in Bahamas, va recomand din suflet filmul. Veti regasi cu drag multe din locatiile ce apar in film.

Revenind la atractia principala: Hotelul Atlantis. Primul hotel Atlantis constuit. Al doilea este in Dubai, pe The Palm.

Atlantis, Bahamas

Hotelul domina insula, stralucind in lumina soarelui: este primul lucru pe care il vezi de pe puntea vasului, odata ajunsi in port. Hotelul adaposteste una dintre cele mai scumpe camere de hotel din lume, The Bridge Suite, situata intre cele doua turnuri.  Aceasta i-a apartinut lui Michael Jackson, iar o noapte costa nu mai putin de 25,000$.

Atlantis ofera cateva plaje exotice, un parc urias de distractii, sporturi acvatice, inot cu delfinii, un urias acvariu situat chiar sub Lobby, menit sa aminteasca de orasul disparut Atlantis.

DSC_0294

 

 

 

 

 

The famous Shark Tunnel, Atlantis Bahamas

The famous Shark Tunnel, Atlantis Bahamas

 

The DIG, un urias acvariu la subsolul hotelul Atlantis ce aminteste de continental disparut Atlantita. Aici aveti ocazia sa vedeti mii de specii acvatice.  Impresionanta este zona dedicata celebrilor, Epinephelus itajara, and the Nassau Grouper.

The DIG, un urias acvariu la subsolul hotelul Atlantis ce aminteste de continental disparut Atlantita.
Aici aveti ocazia sa vedeti mii de specii acvatice.
Impresionanta este zona dedicata celebrilor, Epinephelus itajara, and the Nassau Grouper.

Din pacate nu va pot arata poze din parcul acvatic, fiindca nu sunt un fam al topoganelor si sporturilor extreme, insa merita incercat.

Eu m-am bucurat de plaja si de apa cristalina:)

Si da, pozele nu sunt prelucrate in Photoshop, apa are una dintre cele mai frumoase nuante din lume, este limpede si straluceste in nuante de turcoaz pana la albastru marin. Nisipul este alb, rozaliu, iar linistea e intrerupta  doar de ritmuri de reggae si pescarusi.

 

Bahamas

No Comments Yet.

Leave a comment