Calatorii si colectii

cartiOrice calatorie inseamna o descoperire, o noua lume, poate un sentiment nou.

Calatorii inversunati, inteleg poate cel mai bine, nevoia de a lua o particica din tot ceea ce descopera. O amintire, o imagine care sa trezesca peste luni, ani, imaginea locurilor descoperite.

Unii colectioneaza vederi, altii magneti de frigider.

Eu?

Prima colectie a fost de cani, stranse, primite, din toate colturile lumii, pana mi-am dat seama ca risc in timp, sa am o problema cu depozitarea canilor. Ba mai mult, nu ma pot bucura de aceasta colectie, pe cat mi-as dori. E totusi cam ciudat sa iti schimbi cana de ceai in fiecare zi. Prin urmare imi beau ceaiul in fiecare dimineata in prima mea cana, din Paris. Si din cand in cand, a doua cana de ceai, intr-o cana cu Fahionistas, primita de la o prietena draga.

Credeti ca am ramas fara colectii? Nici pe departe.

Am strans de-a lungul anilor, singura colectie completa de calatorii, din globuri de sticla. Promit sa v-o arat intr-o zi.

Apoi nu plec niciodata dintr-o locatie noua, fara sa imi cumpar un accesoriu, un colier, un inel, o bratara, oricat de mic, care imi va aminti in timp de calatoria mea. Orice pasionata de moda, presupun ca iti doreste astfel de accesorii unice, pline de povesti. Asa ca am sa va povestesc ce puteti cumpara in acest sens din fiecare tara.

Si nu in ultimul rand, o carte. Mi se pare cel mai semnificativ obiect pe care il pot aduce de peste mari si tari. Si nu vorbesc de celebrele ghiduri de calatorie, sau colectii cu illustrate, ci o carte scrisa daca se poate de un autor local, sau despre locul respectiv. Am avut chiar norocul in Turcia, sa cumpar o carte direct de la autorul ei, un tanar scriitor turc, care a fost asa incantat de colectia mea de carti, incat mi-a dat si un autographJ .

Si cartea lui, era tot despre cautari...

No Comments Yet.

Leave a comment