Viziteaza Taormina

“Daca cineva ar petrece doar o zi in Sicilia si ar intreba: Ce ar trebui sa vad? Voi raspunde fara ezitare: Taormina” Guy de Maupassant

E putin spus m-am indragostit de acest micut oras sicilian. Am fost pur si simplu cucerita, de atmosfera, de culori si de mireasma citrica a aerului.

Taormina este situat cam la 55 de km de orasul Catania, unde este si cel mai apropiat aeroport din Sicilia. Se spune ca e printre cele mai cosmopolite locatii din Sicilia, asaltat de mii de turisti zilnic. Situat in varful unui versant, are vedere spectaculoasa spre Marea Ionica dar si impozantul vulcan Etna.

Orasul poarta urmele trecutului tumultos, al valurilor succesive de invadatori: greci, romani, bizantini, arabi, nomanzi, spanioli.  Evident pozitia fabuloasa, dar si clima foarte blanda au facut din insula o tinta de-a lungul secolelor. Fiecare dintre cuceritori si-a lasat insa amprenta in stilul arhitectural al locului, dar si in traditii si obiceiuri.

Simbolul Siciliei este Trinacria si o veti vedea peste tot, chiar si pe mici suveniruri magnetice. Este de fapt denumirea data de greci cand au descoperit insula "pamantul cu trei colturi". In centrul imaginii este chipul Medusei, cea care poate transforma orice muritor in stana de piatra, conform mitologiei grecesti. Apoi cele 3 picioare, simbolizand cele trei capete ale insulei dinspre Siracuza, Messina si Marsala. Si apoi cele trei spice de grau, care fac referire la perioada cuceririi romana, cand Sicilia a fost granarul Imperiului Roman.

Trinacria, simbolul Siciliei

 

Taormina, Marea Ionica

Taormina,stradute pline de culoare

Taormina,spectacular view

Teatrul Grecesc, un obiectiv ce nu trebuie ratat.

Taormina, VIglia dei Artisti

De-a lungul anilor, Taormina a devenit locul favorit al multor scriitori celebri de la Alexandre Dumas, la Guy de Maupassant, la Oscar Wilde sau compozitori: Brahms si Wagner.

Vedete precum Ingrid Bergman, Cary Grant sau Elisabeth Taylor au pus micul orasel pe harta turistica a lumii, transformandu-l intr-o locatie extravaganta preferata de familii celebre si bogate pentru petrecerea concediului.  Nu intamplator, principala artera pietonala, Corso Umberto este plina de magazine de lux, cu cele mai noi colectii semnate Dolce&Gabbana sau Prada. Restaurantele chic, terasele , cafenelele  te imbie la tot pasul cu delicatese specifice.

 

Poti petrecere zile in sir, pe stradutele colorate ale Taorminei si nu te vei plictisi.

Dar nu uita de Teatrul Grecesc, merita toata atentia ta, daca nu pentru istorie, macar pentru vederea spectaculoasa.

Taormina, in umbra marelui Etna

Noaptea spectacolul de lumini si umbre  te transporta parca undeva, departe in istorie.

Enjoy 🙂

Taormina, noaptea

Taormina, in umbra marelui Etna

 

No Comments Yet.

Leave a comment