Egipt, un scarabeu si o dorinta

Sunt intrebata adesea cand a inceput pasiunea mea pentru calatorii. Sincer, probabil de cand am inceput sa citesc. Cartile au fost primele mele calatorii, deschideam cu fiecare carte o noua lume in care ma pierdeam cateva ore sau zile. Apoi, alta si alta.

Nu mi-am imaginat vreodata ca toate locurile pe care le descopeream in carti, ar putea fi intr-o zi chiar sub talpile mele, ca pot atinge piramidele misterioase, sau pasi prin gradinile de la Versailles.

Ma gandesc de multe ori, ca am avut sansa, temporal vorbind, sa ma nasc in secolul vitezei, cand distantele au devenit din ce in ce mai mici, cand colturi indepartate ale lumii, pot fi atat de usor de atins.

Asa m-am trezit pe taramul faraonilor, invartindu-ma in jurul unei statui usiase a unui scarabeu, la templul din Karnak. Ghidul ne-a indemnat sa ne punem o dorinta, asigurandu-ne de puterea magica a scarabeului.

Si m-am invartit, si invartit, spre amuzamentul celor din jur ( probabil palaria mea rosie a atras atentia), si am pierdut numarul cercurilor, prinsa in jocul magic.

Presupun ca atunci a inceput totul, povestile din carti au devenit realitate...

Care a fost dorinta? Nu pot spune... voi sti insa daca am ales bine, abia peste multi aniJ

No Comments Yet.

Leave a comment