Bali: destinatia perfecta de spa

Cand spun Bali, ma gandesc inevitabil la flori de fragipani si arome de betisoare parfumate, la uleiuri parfumate si cele mai autentice masaje din lume . Bali- are fara dubiu cele mai exotice si exclusiviste spa-uri din lume.

In Bali, nu trece o zi fara sa mergi la masaj sau la spa pentru o relaxare de dupa-amiaza de 2-3 ore. Este daca vreti ,parte din meniul zilnic al insulei.

Saloanele de masaj si spa sunt la tot pasul, iar ofertele variaza de la cativa dolari ora la cateva sute, in resorturile de lux. Exista saloane de masaj, pe strada, la fiecare 2 metri, la fel cum exista saloane de spa, in gradini luxuriante, printre flori si miresme imbietoare. Calitatea masajului nu difera foarte mult, insa experienta in sine este foarte diferita.

Cred ca farmecul unui masaj nu tine doar de tehnica maseurului, cat de atmosfera salonului, de arhitectura, de produsele folosite, de arome si flori, de muzica si detalii marunte care iti dau senzatia de relaxare cum intri pe usa.

Am incercat multe saloane de spa, in Ubud, Kuta, Seminyak, Nusa Dua, ba chiar si masajele pe plaja.

Unul dintre cele mai cunoscute spa-uri este in Ubud, L'Occitane Tree Mango Spa. Salonul chiar este construit in mijlocul padurii tropicale, intre ramurile copacilor de mango, de unde poti admira terasele verzi de orez. Muzica nu mai e necesara, raul Ayung clocoteste in vale, asigurand o muzica unica, 100% naturala.

Mango tree Spa, in Ubud

Mango tree Spa, in Ubud

Mango_tree_spa

La fel de incantata am fost de BodyWorks din Seminyak, pe care l-am descoperit la finalul unei zile istovitoare. Agitatia strazilor din Seminyak, ramane in afara zidurilor groase inalte si face loc unei gradini interioare cu palmieri si flori roz de bougainvillea, statui cu elefantul ocrotitor Ganesha.

Bodyworks_spa

In Nusa Dua, am incercat o terapie de care m-am indragostit pe loc, la Sekar Jagat Spa.  Shirodhara- este un tip de masaj Ayurverdic, ce induce o stare de calm si intinerire a spiritului. Cu ajutorul unui dispozitiv special, se toarna ulei cald aromatizat, in zona "celui de-al treilea ochi" ( situata intre sprancene).  Traditia spune ca chakra celui de-al treilea ochi are legatura cu viziunea spirituala si constiinta umana. Este un punct foarte sensibil, iar senzatia acestei tehnici de masaj este unica. Senzatia de golire a mintii este instanta, o liniste iti paralizeaza mintea care devine receptiva la sunetele din jur, pe care inainte le ingnoram atat de usor. Daca planuiti o vacanta in Bali, trebuie incercat!

Bali se savureaza zilnic, in linistea si miresmele spa-urilor:)

spa

bali-spa

 

No Comments Yet.

Leave a comment