10 carti motivationale

Nimeni nu poate ghici sau prevedea in ce imprejurari apare fericirea. Te impiedici pur si simplu de ele, din intamplare, intr-un ceas fast, undeva la capatul lumii, si te tii cu dintii de zilele acelea, ca de noroc sau renume

Willa Cather " Le Lavandou" 1902  

Am decis sa incep un nou capitol pe blogul meu, unul dedicat dezvoltarii personale si lecturilor motivationale. Va invit, sa luati parte la acest proiect si sa scriem impreuna despre lucrurile care ne imbunatatesc calitatea vietii, zi de zi. Sau daca vreti, despre lecturile de vacanta...un pic altfel.

Este de fapt, primul motiv pentru care am inceput acest blog.  Un plan de evadare, o provocare, in care calatoriile nu sunt doar fizice, ci mai ales initiatice.

Tentatiile lumii digitale in care traim isi pun amprenta asupra noastra si tine de fiecare dintre noi sa le dozam. Nu cred povestile celor care renunta la job, la viata corporatista si pleaca in lume in cautarea sensului. Cred ca e un pic extrem. Cred insa, intr-un echilibru munca-distractie. Cred in puterea fiecaruia de a alege si duce o viata echilibrata. Iar alegerea mea, a fost sa nu imi traiesc viata pe pilot automat.

Nu sunt o experta in dezvoltare personala, nici cea mai optimista dintre persoane pentru pentru a da sfaturi motivationale, insa sunt deschisa sa invat, sa accept sugestii, sa schimb, sa imbunatatesc. Si mai ales, sa nu cad prada prejudecatilor. Asa ca sectiunea de "Personal Development" va cuprinde citate si fragmente din lecturile mele preferate. Astept  insa cu interes si propunerile voastre.

Acum cateva saptamani o prietena mi-a recomandat " o carte de vacanta care mi s-ar potrivi" . A uitat sa imi spuna, sa cumpar, "Ghidul Practic"- o lectura usoara, perfecta pentru un week-end la plaja, asa ca mi-am cumparat cartea "Puterea Prezentului" si m-am trezit citind un adevarat tratat metafizic, despre constiinta umana, despre timp, prezent, viitor,  pace interioara si falsul ego.  Asa l-am descoperit pe Eckhart Tolle, un favorit al celebrei Oprah Winfrey.

Am ajuns sa ma gandesc la toate cartile care m-au slefuit de-a lungul timpului, care mi-au atras atentia suficient de mult, cat sa ma gandesc la schimbare.

Asadar, prima  mea lista, este una de 10 carti  motivationale, care mie personal mi-au schimbat multe perspective.  Plec de fiecare data in vacanta, cu 2-3 carti in bagaj, iar acum fiindca ma pregatesc de o noua vacanta, as lua cu mine oricare din cele 10 carti de mai jos:

  • Daniel Gilbert: " In cautarea fericirii"
  • Spencer Johnson " Da sau nu"
  • Eckhart Tolle " Puterea prezentului"
  • Daniel Goleman "Focus"
  • Winnie Dunn " Traieste senzational"
  • Susan Cain " Puterea introvertitilor intr-o lume asurzitoare"
  • Malcom Gladwell  "Exceptionalism"
  • Cioran " Amurgul Gandurilor"
  • Muriel Barbery " Eleganta ariciului"
  • Marc Levy " Si daca e adevarat"

In fata splendorilor naturii, mintea umana ia o pauza, de la activitatea instinctiva neintrerupta. E motivul pentru care ramanem muti de uimire, in fata oceanului albastru, la umbra racoroasa a unui brad la munte, sau numarand secundele unui apus.

Abia atunci traim clipa prezenta. Abia atunci suntem fericiti. Abia atunci incep....calatoriile.

High on my own dune:) in Liwa desert

High on my own dune:) in Liwa desert

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment