Viziteaza Bangkok: Templul lui Buddha de Smarald

O vizita in Bangkok nu poate fi  completa daca nu vedeti Marele Palat si Templul lui Buddha de Smarald.

Intrarea in Marele Palat este pazita de statuile a doi demoni gigantici, cu colti de mistret. Intregul complex a fost construit in 1782 si a servit drept resedinta oficiala a regelui pana in 1946. Regele Rama al Vlea a fost ultimul monarh care a locuit aici .

Fiindca traditia a impus constructia unui templu in apropierea palatului regal, in 1784 a fost ridicat Templul lui Buddha de Smarald ( Wat Phra Kaew), un lacas magnific ce adaposteste cea mai venerata si iubita statuie a lui Buddha.

Desi nimeni nu stie de unde provine sau cine a realizat-o, statuia a fost descoprita intr-un oras din nordul tarii,  in 1434, cand un fulger a lovit un chedi ( monument cu cupola in care se pastreaza relicve). Inauntru a fost gasita o statuie a lui Buddha din ghips, iar staretul templului a abservat mai tarziu ca ghipsul se cojise, dand la iveala statuia verde de jad.

Statuia  de doar 66 cm este facuta dintr-o singura bucata de jad, ceea ce o face si mai pretioasa, fiind cel mai venerat obiect din Thailanda si numai regele are voie sa se apropie de ea.

Buddha de Smarald este protejat de o caseta de sticla, iar hainele ii sunt schimbate de 3 ori pe an, la schimbarea anotimpurilor procesiune realizata doar de rege.

Marele Palat, Bangkok

Marele Palat, Bangkok

Emerald Buddha Temple, Wat Phra Kaew

Emerald Buddha Temple, Wat Phra Kaew

No Comments Yet.

Leave a comment