Maldive: Linistea are culoarea Oceanului Indian

N-am sa va spun ca am fost in Paradis. Am sa va spun ca stiu cum e in Paradis....E liniste!

Cum a fost in Maldive? Ei bine, pentru prima data, e foarte greu de spus in cuvinte...Exotic, tropical, paradis? Da, toate acestea, dar mai mult decat orice...a fost liniste!

Hemingway spunea ca lumea asta e minunata si merita sa lupti pentru ea; In ziua de azi, as spune ca merita sa faci efortul sa o vezi si sa te minunezi.  Sa te opresti o clipa din alergat, din viteza cu care traiesti si sa respiri, sa privesti cat vezi cu ochii.

Fiindca Maldive e un loc pe care trebuie sa il vezi cu ochii tai, ca sa te convingi ca exista.

 

Am vazut multe locuri exotice si tropicale (sunt o norocoasa, stiu), insa nimic nu se compara cu Maldive. Imi place sa cred ca am vazut fiecare loc, la varsta potrivita, si le-am simtit potrivite pentru momentul respectiv din viata.

Ce m-a cucerit? Ei bine, linistea. Linistea ce te cuprinde cand hidroavionul coboara brusc spre o palma de pamant, aparuta undeva in mijlocul Oceanului transparent. Sunt doar 2 km dintr-o parte in alta, cateva vile, palmieri perfect aliniati;  In rest, doar noi si oceanul, oriunde ai privi.  Oceanul Indian...in cea mai frumoasa ipostaza a sa, in toate nuantele de la albastru la smarald. Iar aerul miroase a fragipani. Te dezmeticesti rapid si nu ai decat un gand: chiar arata ca in poze. Ba, mai frumos.

Acum multi ani, am intalnit in Mallorca, un cuplu, pe care l-am considerat la vremea respectiva, foarte ciudat. Stateau 3-4 ore pe zi, in picioare sprijiniti de un ponton si priveau marea. Doar priveau, ore in sir. El era rosu de la soare, ea, din cand in cand se retragea sub umbrela. Nu vorbeau decat seara la cina.

In Maldive, am inteles pentru prima data in viata, ca uneori, trebuie sa te opresti si sa stai. Da, chiar si in picioare, sa stai si sa doar sa privesti, ore in sir. Fiindca Oceanul Indian, ce uda printre altele, multe locuri exotice din lumea asta de la coasta Africii pana in India si Sri Lanka, in Maldive este absolut fabulos.

Sigur, poti face multe lucruri in Maldive, poti merge in luna de miere, sau poti merge in vacanta cu familia, poti merge la scufundari, poti  vizita cate o insula in fiecare zi si poti gusta luxul la cel mai inalt nivel.

Eu am ales sa stau, sa stau si sa privesc ore in sir, zile in sir. Sa merg desculta, dar imbracata cu cele mai diafane rochii pe care le aveam in dulap, sau doar in costum de baie, sau mai simplu direct in halatul de baie. Fiindca fiecare vila are deschidere spre propria plaja privata, si spre Ocean, iar sentimentul de intimitate este maxim. Nu te vede nimeni, nu te aude nimeni, nu te intalnesti cu nimeni.

A fost ciudat sa ies din casa dimineata  si sa imi beau ceaiul sub un palmier privind marea . A fost ciudat, fiindca a fost liniste...Si a fost bine!

 

Enjoy!

No Comments Yet.

Leave a comment